För att ditt paket ska transporteras så säkert och tryggt som möjligt är det bra att tänka på hur du packar. Här är tipsen som hjälper dig på vägen.

  • Yttre emballage

För att skydda innehållet i ditt paket är det viktigt att välja ett kraftigt och skyddande emballage, exempelvis av wellpapp, som står emot vibrationer, stötar och tryck från andra paket samt våra maskiner och lastbilar.

  • Mjukt skyddande inre emballage

Omslut varan med ett mjukskyddande inre emballage t ex bubbelplast, tidningspapper eller wellpapp, som ger skydd emot vibrationer, stötar och tryck. Säkerställ att den emballerade varan inte ligger direkt emot ytteremballagets insida. Varan ska inte röra sig i kartongen under transporten då det kan orsaka skador på både innehåll och kartong.

  • Paketera vassa föremål

Vassa föremål ska paketeras extra noga så att de inte kan skära sönder emballaget inifrån. För att skydda föremål som tänger, knivar och saxar bör de omslutas av stadigare material, t ex en bit plastslang, över de vassa delarna.

  • Var varsam med vätskor

Om varans innehåll är flytande måste behållaren dessutom vara omsorgsfullt omsluten av absorberande material eller inslagen i en egen plastpåse samt med stötdämpande material, så att det inte uppstår läckage vid en eventuell skada.

  • Förslutning

Omslut kartongen med tejp på både längden och bredden för att skydda innehållet i paketet under transporten.

  • Etiketter

Fäst etiketter ordentligt, tydligt och på en plan yta för att säkerställa att paketet transporteras på snabbaste sätt genom DHLs nätverk.